Een gezonder leven kan vandaag beginnen

gezondWil jij net als veel andere mensen gezonder gaan leven? Je gezondere leven kan vandaag al gaan beginnen. Er is niet veel voor nodig om de eerste stappen te zetten. In dit artikel helpen we je door enkele voorbeelden te geven van hoe jij gezonder kan gaan leven.

 

Meer beweging dan voorheen

Het begint allemaal met meer beweging dan voorheen. We gaan er maar van uit dat je weinig beweegt en dat je hierop dus nog wel wat eer kan behalen. Meer bewegen betekent dat je een sport gaat zoeken en beoefenen die bij je past. Zoek naar iets wat je leuk vindt en wat je – desgewenst – alleen of in teamverband kunt spelen. Sporten die echt goed zijn voor je gezondheid en je helpen om sterker te worden en meer conditie op te bouwen zijn bijvoorbeeld zwemmen en krachttraining. Waterpolo is een intensieve sport die veel kracht van je vraagt en waar je nieuwe mensen kan leren kennen. Dus dat is dubbel zo leuk. Je kan natuurlijk ook gewoon in je eentje gaan sporten, als je dat prettiger vindt. Denk dan aan een stuk fietsen (en doe dat vaker dan een keer in de week) of door een forse wandeling te gaan maken. Wandelen kan overigens ook in groepsverband, door je aan te sluiten bij een wandelclub.

 

Denk aan je voeding

Een ander heel belangrijk punt bij gezonder gaan leven is om goed te letten op je voeding. Voeding is essentieel en noodzakelijk om te kunnen functioneren, maar er zijn ook mensen die hier in doorslaan en die veel te veel zijn gaan eten. Voorkom dat je dicht groeit en eet vooral gezond. Laat junkfood en diepvriesmaaltijden (vaak overgoten met dikmakende sausjes) lekker staan en ga voor een gezonde levenswijze met veel groente en fruit, waarbij water de basis is qua vocht en alcohol minder belangrijk wordt. Dat kan een hele omslag voor je zijn, zeker als je al die zaken wel gewend bent. Maar het zal je zeker helpen om gezonder te gaan leven.

 

Meer richting nodig?

Heb je meer richting nodig om af te vallen? Zie je het niet zitten om nu in het diepe te duiken en het uit te gaan zoeken? Dat is heel goed mogelijk en daar ben je zeker niet de enige in. Er zijn jaarlijks vele mensen die er niet in slagen om gezonder te gaan leven omdat ze een enorme drempel zien in het nemen van die eerste stap. We gaan er dan ook vanuit dat jij meer hulp kan gebruiken dan je tot nog toe gehad hebt. We adviseren je dan ook om voor een dieet te kiezen. Er zijn heel veel diëten te verkrijgen en de ene is natuurlijk beter dan de andere, maar het gaat er in hoofdlijnen om dat jij je kan vinden in een dieet dat op je pad komt. Jij moet er immers mee afvallen. Een goed dieet combineert voeding en beweging en voorziet er in dat jij toekomt aan alles wat je nodig hebt om weer lekker en gezond in je vel te zitten.

 

Meer hulp

Wil je echt meer hulp en dan het liefste van iemand die verstand van zaken heeft? Heel goed van je. Het kan zijn dat je met iemand wil praten omdat dit beter voor je werkt. Ga dan op zoek naar een therapeut die in staat is om je aan te voelen en te kijken waar voor jou de persoonlijke blokkades zitten, want die zijn het die het doorgaans tegenhouden dat je weer gezond gaat leven. Je kunt ook eerst op bezoek gaan bij je huisarts, want die weet ook waar hij aan moet kloppen om jou verder te helpen.