Project en initiatiefnemers

Natuurcafé La Porte is een initiatief van Helene van der Vloed, directeur van Landgoed De Reehorst in Driebergen.

Omdat de stationsrestauratie in Driebergen-Zeist jarenlang leegstond en dit als een gemis werd ervaren kwam zij op het idee de NS en gemeente te benaderen voor een ambiteus plan. Een energiezuinig bouwconcept met een restaurant dat geëxploiteerd wordt door Antropia, Cultuur-en Congrescentrum en een infocentrum van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Een co-creatie met veel andere partners, zoals Architect Rau uit Amsterdam, Bouwbedrijf Van Rhenen, Kuijpers Installaties en Schoemaker Beheer en Advies.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers hebben met elkaar gemeen dat ze een statement willen uitdragen als maatschappelijk verantwoord opererende ondernemingen. Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, die het restaurant exploiteert doet dit vanuit het Triple-P principe (People, Planet, Prosperity). Hierin staan de waarden van de natuur, het milieu en het welzijn van de mens centraal. Ook het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug werkt duurzaam met haar streven naar natuurbehoud voor volgende generaties.

Restaurant

Het restaurant biedt een assortiment voor zowel de treinreiziger als de levensgenieter. Onderscheidend daarin is het gebruik van eerlijke en ecologisch verantwoorde producten en ingrediënten. Mensen met een hulpvraag van Stichting Reinaerde werken in de afwaskeuken en de bediening. In het restaurant wordt ook een maaltijdservice geboden. De maaltijd kan via internet worden besteld en bij aankomst van de trein worden meegenomen en opgewarmd.

Infocentrum

Het restaurant gaat naadloos over in het informatiecentrum van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bezoekers vinden informatie over de historie en de bijzondere flora en fauna van het park. U stapt vanaf het infocentrum zo op de fiets of in de bus naar het bos.

Karakter

Om het energiezuinige karakter van het pand te realiseren, is het gerenommeerde Amsterdamse architectenbureau Rau erbij betrokken. Zo heeft het restaurant o.a. drielaags glas, wordt leem gebruikt voor het plafond, komt er een windturbine voor de energievoorziening en een zonneboiler voor warm water.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 8:00 - 20:00; zondag en feestdagen 10:00 - 17:00

  • Natuurcafé La Porte
  • Stationsweg 2
  • 3972 KA Driebergen
  • Telefoon: (0343) 554 788