Natuurlijke voeding voor een gezonder bestaan

Wil jij pas echt gezond leven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze website informeren we je over een natuurlijke en gezondere manier van voeding. Daarmee zal je je snel een stuk gezonder en lekkerder in je vel voelen. We gaan op deze website in op verschillende categorieën, namelijk: gewicht en afvallen, bewegen, sociaal-emotioneel sterker worden en mogelijk – in de toekomst – op nog meer vlakken. In dit eerste artikel stellen we onszelf voor aan de hand van de verschillende categorieën die we gaan bespreken.

 

Gewicht en afvallen

Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim de helft van alle bewoners in ons land te zwaar is. Daarvan heeft ook nog eens een groot deel te kampen met zo’n ernstige vorm van overgewicht dat het gewoon gevaarlijk wordt. Dichtslibbende aderen, hartinfarcten, conditieproblemen, suikerziekten en andere kwaaltjes volgen elkaar snel op. Overgewicht wordt gezien als een welvaartsziekte, maar ook als een ziekte die komt door de huidige manier van leven. Alles moet immers snel en makkelijk, ook eten. Op deze website gaan wij de tijd nemen om gezond en verantwoord eten te combineren met gezond en verantwoord leven. Op die manier weet jij precies hoe je een leven kunt leiden dat niet alleen gezond is, maar ook nog eens prettig. We bespreken onder meer bekende en minder bekende diëten, behandelen recepten en geven je tips om af te vallen en op je gewicht te letten.

 

Bewegen

Nederlanders zijn niet alleen te dik, ze bewegen ook nog eens te weinig. En als dat alleen om de volwassenen ging, was het nog daar gelaten. Uit diverse hoeken horen we steeds meer dat ook kinderen veel te weinig bewegen. Liever zitten ze hele dagen achter hun computer, laptop, pc of telefoon. Beweging is dus van essentieel belang. Maar hoe doe je dat als je niet van beweging houdt? Het mag duidelijk zijn dat weer gaan bewegen voor veel mensen een grote stap is die ze niet zomaar (en zeker niet al te graag) zetten. Wij helpen aan de hand van relevante artikelen mee om die stap wél te zetten en ervoor te zorgen dat jong en oud zin krijgt in meer beweging. Hoe we dat gaan doen? Door mooie artikelen te schrijven die uitnodigen om mee te gaan bewegen. Sport en spel, beweging in en om het huis en meer beweging op de werkvloer zijn wat ons betreft de factoren die veel meer aandacht verdienen dan ze nu krijgen. We werken hierbij samen met enkele zogenaamde bewegingsgoeroes en sportfanaten, om jou het allerbeste te kunnen brengen.

 

Sociaal-emotioneel

Ook sociaal-emotioneel hebben we heel wat te verduren. Want het mag bekend zijn dat veel Nederlanders ongelukkig zijn. Niet alleen doordat ze ongezond leven, maar ook omdat ze met zichzelf in de knoop zitten. Een sociaal-emotioneel hoogtepunt gaan we bereiken met onze artikelen die je weer plezier laten beleven in je leven en in je werk. We geven je tips en adviezen hoe je met die ongelukkige momenten om kunt gaan en hoe je het beste uit je leven kan halen. Zo zit ook jij binnenkort weer lekker in je vel. Laat dat maar aan ons over.

 

Ga lekker lezen

Zo, nu weet je genoeg van ons en wat we de komende tijd voor je in petto hebben. Ga lekker achterover zitten en begin eens aan ons eerste artikel over hoe je van een vervelend gevoel op je werk weer zin in je werk kan hebben.